Передплата 2024 «Добра кухня»

Речник української місії став віце-головою Комітету ООН з питань інформації

  • 01.05.2019, 14:10
  • 636

Речника Постійного представництва України при ООН Олега Ніколенка обрано віце-головою Комітету ООН з питань інформації від східноєвропейської регіональної групи.

Про це повідомляє Укрінформ.

«Нині в ООН відбувається реформа сектору комунікацій. Мета — зробити їх глобальними і охопити якомога ширшу аудиторію, насамперед молодь. Посилена увага приділяється використанню сучасних інформаційних технологій та виробництву якісного контенту», — зазначив дипломат в коментарі Укрінформу.

Ніколенко додав, що нині ООН має вплив практично у всіх сферах життя: від освіти та медицини до ядерних досліджень та врегулювання збройних конфліктів.

«ООН має навчитися говорити про свою діяльність мовою, зрозумілою для людей, а не лише вузькому колу фахівців», — зазначив він.

Комітет з інформації, за словами Ніколенка, звертатиме особливу увагу на боротьбу з дезінформацією та фейковими новинами.

«Із розвитком інформаційних технологій стрімко розвиваються й методи поширення неправдивої інформації. Україні з власного досвіду добре відомо, що деякі з держав є у цьому особливо активними. Міжнародна спільнота — як урядовий сектор, так і приватний, — має розробити дієві механізми для протидії фейковим новинам», — зауважив український дипломат.

Схожі новини