Передплата 2024 ВЗ

Берлусконі потрапив на операційний стіл: участь у виборах до Європарламенту під питанням

  • 01.05.2019, 12:50
  • 572

Колишньому італійському прем’єр-міністру Сільвіо Берлусконі зробили лапароскопічну хірургічну операцію у зв’язку кишковою непрохідністю. Це поставило під питання його кампанію на виборах до Європарламенту.

Про це повідомляє «Європейська правда» із посиланням на Associated Press.

Офіс Берлусконі заявив, що операція у вівторок була успішною і що 82-річний медіамагнат днями вийде з лікарні.

Раніше офіс Берлусконі заявляв, що він страждає від гострої ниркової коліки — болю часто пов'язаного з каменями в нирках. Політика госпіталізували в той же день, коли він мав представити кандидатів від своєї партії Forza Italia на виборах до Європейського парламенту 26 травня.

Берлусконі може бути кандидатом, адже минулого року суд вирішив «реабілітувати» його після засудження за податкове шахрайство, яке позбавило політика права займати державні посади.

Наразі незрозуміло, як остання операція вплине на його кампанію. Раніше Берлусконі робили операцію на серці.

Берлусконі все-таки оприлюднив уривки з промови, яку він планував виголосити у вівторок. У них він виступав проти ізоляціоністського нахилу нинішнього популістського уряду правої «Ліги» і «5 зірок». Він попередив, що Італія не може протистояти африканській міграції, китайському імперіалізму та ісламському фундаменталізму без підтримки Європи.

Схожі новини