Передплата 2024 «Добра кухня»

«Повне ембарго» та «санкції найвищого рівня»: Трамп пригрозив Кубі через вторгнення у Венесуелу

  • 01.05.2019, 11:30
  • 604

Президент США Дональд Трамп пригрозив Кубі ембарго та «санкціями найвищого рівня» у випадку, якщо Гавана не забере свій військовий контингент з охопленої революцією Венесуели.

Як написав американський лідер на своїй сторінці у Twitter, якщо кубинські війська і міліція негайно не покинуть територію Венесуели і не припинять операції «з метою заподіяння смерті і знищення Конституції Венесуели», то на Кубу буде накладено «повне і абсолютне ембарго разом з санкціями найвищого рівня», повідомляє УНІАН.

«Будемо сподіватися, що всі кубинські військові швидко і мирно повернуться на свій острів!», — написав Трамп.

Зазначимо, в середині квітня лідер опозиції Венесуели Хуан Гуайдо, якого міжнародна спільнота визнає легітимним тимчасовим лідером держави, заявив про незаконну інтервенцію російських і кубинських військових, які прибули у Каракас на прохання Ніколаса Мадуро. Гуайдо наголошує, що рішення про запрошення іноземних військ, згідно із Конституцією, може ухвалювати лише парламент, головою якого є саме він.

Нагадаємо, в останні місяці Венесуела переживає гостру політичну, економічну та гуманітарну кризу.
22 січня в країні почалися масові акції протесту після того, як Мадуро вступив на пост глави держави на другий термін.

Наступного дня голова Національної асамблеї Гуайдо оголосив себе т.в.о. президента країни.

Більшість країн Євросоюзу, а також США, Канада, Австралія, частина країн Латинської Америки та Організація американських держав визнали Гуайдо легітимним лідером країни.

Мадуро заявив, що не має наміру залишати пост президента до завершення терміну повноважень у 2025 році.

30 квітня, Гуайдо заявив, що почав «заключну фазу» свого плану із зміщення Мадуро. Водночас влада Венесуели заявила, що запобігла спробі військового перевороту.

Схожі новини