Передплата 2024 «Добра кухня»

В Японії відбулась церемонія сходження на престол нового імператора

  • 01.05.2019, 09:34
  • 569

Урочиста церемонія сходження на престол нового імператора Нарухіто в Японії відбулась 1 травня відбулася.

Про це пише «Обозреватель».

Як повідомляє AFP, Нарухіто під час церемонії поклявся строго дотримуватися конституції Японії і виконувати свої обов'язки символу держави та народу в якості монарха.

«Я усвідомлюю покладену на мене відповідальність … Я буду прагнути подальшого процвітання народу і миру в усьому світі», — відзначив 59-річний новий правитель японців.

Урочиста церемонія відбулася в Імператорському палаці сходження. У заході взяли участь майже 270 осіб, серед них — імператриця Масако, прем'єр-міністр Японії Сіндзо Абе і інші міністри, керівники палат парламенту, представники місцевої влади та громадськості.

Нарухіто став 126-м імператором Японії, він народився 23 лютого 1960 року в Токіо. Є старшим сином імператора Акіхіто, який 30 квітня 2019 року зрікся престолу.

До 30 років жив в одному будинку з батьками, братом і сестрою. До нього всі попередні імператори виховувалися окремо від батьків у будинках підданих, що пов'язано з ідеєю турботи імператора про народ, який повинен бути важливіший кровних родичів.

У 1982 році закінчив відділення історії літературного факультету Університету Гакусюїн в Токіо, де спеціалізувався на середньовічній історії японського транспорту. У 1983−1985 роках навчався в коледжі Мертон Оксфордського університету у Великобританії. Нарухіто став першим спадкоємцем японського престолу, який навчався за кордоном.

У 1988 році закінчив магістратуру в Інституті гуманітарних наук Університету Гакусюїн. У вересні 1991 року він отримав ступінь почесного доктора юридичних наук Оксфордського університету.

7 січня 1989 роки після смерті імператора Хірохіто (Сева) Нарухіто став наслідним принцом. 23 лютого 1991 роки йому офіційно було присвоєно статус наслідного принца.

У серпні 2016 року імператор Акіхіто в спеціальному зверненні до народу дав зрозуміти, що в зв'язку з похилим віком йому стає все важче виконувати свої обов'язки і він хотів би передати трон спадкоємцеві і віддалитися від справ.

У грудні 2017 року комісія у справах імператорської сім'ї прийняла рішення, що днем виходу на спокій імператора Акіхіто стане 30 квітня, а днем сходження на престол і інтронізації спадкоємця — 1 травня 2019 року.

1 квітня 2019 року наслідний принц Нарухіто оголосив, що девізом його правління в якості наступного імператора Японії стане рейв, що можна умовно перекласти як ера спонукання до миру.

Нарухіто одружений на Масако Овада, старшої дочки японського дипломата Хісасі Овада. У 2001 році в родині народилася дочка — принцеса Айко.

Схожі новини