Передплата 2024 «Добрий господар»

Лукашенко образився на Путіна і достроково покинув саміт у Китаї

  • 30.04.2019, 16:59
  • 1 194

Президент Білорусі Олександр Лукашенко достроково покинув міжнародний форум «Один пояс, один шлях» в Китаї через негласний конфлікт з президентом Росії Владіміром Путіним.

Про це повідомив у своєму Telegram-каналі відомий російський журналіст і телеведучий Сергій Доренко, пише «Хартія'97».

Літак білоруського президента достроково вилетів з Китаю і попрямував до Мінська. Олександр Лукашенко не став чекати закінчення офіційних зустрічей і завчасно покинув саміт.

Інформацію про переміщення літака можна подивитися на сайті PlaneFinder, який відстежує переміщення повітряних суден. І там дійсно вказано, що літак EW-001PB вилетів до Мінська ввечері, 26 квітня.

«Лукашенко пропустив всі суботні заходи. У цьому вчинку — жест образи на Путіна. Путін ухилився від зустрічі», — пояснюють вчинок Лукашенко автори каналу.

«Олександр Лукашенко не був удостоєний зустрічі з Путіним в Пекіні. Вони зовсім коротко, на ногах, побачилися втрьох, Путін, Назарбаєв і Лукашенко. На цій зустрічі Лукашенко зрозумів, що розмови, на яку він розраховував, не буде. Почав збиратися, образився, полетів», — додали вони.

Дійсно, останні місяці у відносинах між Мінськом і Москвою спостерігається напружена риторика. Росія практично у відкриту натякає на створенні «союзної держави», яке де-факто означає анексію Білорусі.

ЗМІ повідомляють, що пізніше Лукашенко все-таки зустрівся з Путіним. В адміністрації президента Білорусі розповіли, що переговори були присвячені постачанню нафти, а саме питанню неякісної нафти, яка по нафтопроводу «Дружба» потрапляла на білоруські нафтопереробні заводи.

Схожі новини