Передплата 2024 «Добрий господар»

День прикордонника: Порошенко розповів про безцінний внесок прикордонників у боротьбу за незалежність України

  • 30.04.2019, 11:57
  • 1 058

У вівторок, 30 квітня, в Україні відзначається День прикордонника.

Професійне свято прикордонників України встановлено указом Президента в 2018 році «з метою вшанування мужності і героїзму захисників державного кордону України, з огляду на внесок прикордонників в боротьбу за незалежність України».
Про це повідомляє Сьогодні.ua

Водночас сьогодні відзначається 101-а річниця українського прикордонного відомства, наголосили в Держприкордонслужбі.

Відзначимо, що президент України Петро Порошенко вже привітав прикордонників із професійним святом.

«У 2014 році наші прикордонники першими прийняли yдар диверсійних груп, які пройшли на територію України, і вступили в запеклу боротьбу з ворогом. Саме прикордонники стали символом честі, мужності і патріотизму, готовими в будь-який час стати на захист Батьківщини. Дякую за вашу нелегку службу!» — написав Порошенко в своєму привітанні.

Секретар РНБО Олександр Турчинов та прем'єр-міністр Володимир Гройсман також привітали прикордонників з професійним святом.
Турчинов зазначив, що Державна прикордонна служба відіграє одну з ключових ролей в реалізації євроінтеграційних прагнень України.

«Державна прикордонна служба надійно захищає Україну не тільки на фронті. Ви відіграєте одну з ключових ролей в реалізації наших євроінтеграційних прагнень, виконуючи завдання по формуванню нового вигляду українського кордону і впровадження сучасної моделі державного управління в сфері прикордонної діяльності — інтегрованого управління кордонами», — підкреслив секретар РНБО у своєму привітанні, оприлюдненому на сайті ради.

За його словами, поглиблення співпраці з прикордонними органами країн-членів Європейського Союзу, держав Чорноморського і Балтійського регіонів, США, а також з міжнародними правоохоронними організаціями, є свідченням вагомого внеску України в забезпечення міжнародної та регіональної безпеки, в боротьбі з транснаціональною та транскордонною злочинністю.

Водночас прем'єр відзначив, що уряд докладає всіх зусиль, щоб державний кордон став непереборним європейським валом для ворога — надійно захищеним і технічно обладнаним.

Пріоритетним завданням залишається посилення соціального захисту військовослужбовців та членів їх сімей, перш за все забезпечення їх житлом, підкреслив Гройсман у своєму привітанні, оприлюдненому на Урядовому порталі.

Схожі новини