Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Королева Єлизавета II посвятила герцогиню Кейт у дами королівського Вікторіанського ордену

  • 30.04.2019, 12:58
  • 1 126

Її Величність королева Єлизавета II дарувала герцогині Кембриджській Кейт один з найвищих титулів у Великій Британії — титул дами Великого хреста королівського Вікторіанського ордена, за статусом він прирівнюється до лицарства.

Про це було офіційно оголошено 29 квітня — у восьму річницю весілля Кейт і Вільяма, повідомляє видання mk-london.co.uk.

Королівським Вікторіанським орденом монарх нагороджує підданих виключно особисто за особливі заслуги. Кейт отримала цей титул за роботу на благо Співдружності націй і благодійну діяльність, перш за все, за допомогу фондам, що спеціалізуються на роботі з психічно хворими людьми і надання психологічної підтримки людям у важких життєвих ситуаціях.

Новий титул ускладнить абревіатуру, якою супроводжується ім'я Кейт в офіційних документах — разом HRH («Її королівська високість») тепер слід писати GCVO («кавалер Великого хреста Вікторіанського ордена»). Крім герцогині Кембриджської дамами Вікторіанського ордена в королівській родині удостоєні дочка королеви принцеса Анна, дружина молодшого сина Єлизавети Едварда — графиня Уессекса Софі, а також друга дружина спадкоємця престолу принца Чарльза — Камілла, герцогиня Корнуольська.

Схожі новини