Передплата 2024 ВЗ

«Українське громадянство — це є висока честь», — Петро Порошенко у Львові

Чинний президент Петро Порошенко розкритикував намір переможця президентських виборів Володимира Зеленського надавати росіянам українське громадянство

Про це він заявив у понеділок, виступаючи в Українському католицькому університеті у Львові.

«Ми не будемо сприймати, що хтось росіянам зараз буде надавати святе українське громадянство. Бо вони його приймуть усі 140 мільйонів, бо в нас краще. Але ми нікому не дамо загубити Україну. Бо українське громадянство — це є висока честь», — сказав Порошенко.

«І ми нікому не дамо можливості, щоб нас купили за газ. Бо головне, що вони зараз намагаються запропонувати — що в Україні буде дешевший газ», — додав президент.

Він також застеріг Зеленського від зустрічі з президентом Р Ф Володимиром Путіним.

«Якщо ти поїдеш на зустріч із Путіним, до тебе більше ніхто з тої коаліції світової, яку ми дбайливо створювали 5 років, не приїде, ти її зруйнуєш. І залишиш Україну сам на сам з агресором. А потім тобі залишиться лише стати на коліна і визнати капітуляцію», — заявив Порошенко, додавши, що цього не можна допустити.

«Своєчасно підкажемо, як не ставати на коліна, бо ми вміємо не ставати. Своєчасно підкажемо, як треба берегти наших союзників і партнерів. Своєчасно підкажемо, як не продатися за 30 срібняків газу, які точно обдурять, ми це знаємо. Бо ще Бісмарк казав, що угоди з Росією не варті паперу, на якому вони написані, почитайте», — зазначив він.

Схожі новини