Передплата 2024 «Добра кухня»

Конгресмени США пропонують надати Україні наступальну та оборонну військову техніку

  • 29.04.2019, 08:13
  • 529

Конгресмени США направили лист Болтону про надання Україні додаткової військової техніки.

Про це повідомляють Факти ICTV.

Конгресмен Майкл МакКол заявив, що Америка визнає суверенітет і територіальну цілісність України, і в той же час вважає, що США може зробити більше дій для підтримки.

«Ми повинні збільшити іноземні військові продажі для України. Торішня поставка протитанкових ракет Javelin змінила правила гри в плані здатності країни краще захищатися від російських маріонеток на Донбасі», — наголосив конгресмен.

Він зазначає, що атака в Азовському морі показала потребу України в техніці для самооборони.

«Ось чому я відправив лист раднику з національної безпеки Джону Болтону разом з моїми колегами Адамом Кінзінгером, Брайаном Фітцпатріком і Грегом Пенсом. Ми хочемо, щоб конгрес надав додаткову наступальну та оборонну військову техніку для України», — пояснив політик.

Він наголошує, що Москва постійно ігнорує міжнародне право і Мінські угоди, активно підтримуючи бойовиків на сході України і окупацію Криму.

" Напад Росії на флот України в Азовському морі в листопаді 2018 року відбувся в нейтральних водах і є явним порушенням свободи судноплавства", — зазначив конгресмен.

На думку конгресмена, однією з ключових завдань обраного президента Зеленського має стати проведення важливих економічних і політичних реформ в країні.

«Незважаючи на те, що уряд зволікав з проведенням ключових антикорупційних реформ, нам необхідно продовжувати надавати підтримку таким структурам, як Вищий антикорупційний суд України», — зазначає конгресмен.

Схожі новини