Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Тимошенко проти обмеження повноважень Зеленського — їй набридли політичні інтриги

  • 27.04.2019, 13:27
  • 478

Лідер «Батьківщини» Юлія Тимошенко вважає, що запропонований партією «Самопоміч» закон «Про президента» суперечить Конституції.

Про це вона написала в суботу на своїй сторінці в Facebook, передає УП.

«Щодо ідеї переглянути повноваження президента. Як на мене, запропонований „Самопоміччю“ закон суперечить Конституції. До того ж, країні набридли політичні інтриги, перетягування повноважень і спроби змінити правила під час гри», — вважає Тимошенко.

На її думку, «треба дати можливість обраному главі держави виконувати свою роботу».

«Час наступному президенту назвати свої кандидатури на посади міністрів оборони та закордонних справ, голови СБУ, всіх, кого він має назвати за Конституцією. А Верховна Рада має дати можливість призначити їх якнайшвидше», — наголосила лідер «Батьківщини».

Нагадаємо, депутати з фракції «Самопоміч» підготували законопроект «про президента». За словами співавтора цієї ініціативи віце-спікера Верховної Ради Оксани Сироїд, він «не дасть президенту стати заручником олігархів».

Законопроект, текст якого опублікований на сайті партії «Самопоміч», передбачає, що президент вносить подання про призначення міністра оборони і міністра закордонних справ за пропозиціями коаліції депутатських фракцій.

При цьому він не може вказувати у своєму поданні інші кандидатури, ніж ті, які запропонувала коаліція.

Схожі новини