Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Обидві палати Конгресу США засудили «паспортний» указ Путіна

Сенат і Палата представників американського Конгресу висловили протест і засудили указ президента РФ щодо видачі російського громадянства жителям окупованих українських територій на сході Країни

Впливові сенатори й конгресмени випустили низку заяв з цього приводу, повідомило в п'ятницю Посольство України в США.

«В обох палатах Конгресу США засудили рішення Росії щодо спрощеної видачі російських паспортів українцям в ОРДЛО», — зазначається в повідомленні.

Як наголосив у цьому зв'язку керівник Комітету з питань Збройних сил верхньої палати Конгресу сенатор-республіканець Джим Інхоф, це «ще один зухвалий напад на український суверенітет, який засвідчує, що Путін не ставиться серйозно до миру». Американський впливовий законодавець висловив заклик до влади США продовжити підтримувати Україну, а також підняти ціну для путінської Росії за її агресію.

Співголова Українського кокусу в Сенаті Роб Портман підкреслив, що «рішення Росії про прискорену видачу громадянства мешканцям сходу України є черговою зухвалою спробою легітимізувати незаконну окупацію цих регіонів Росією». Він наголосив, що ці території є частиною України, а не Росії.

Голова Комітету в закордонних справах Палати представників, конгресмен-демократ Еліот Енгель закликав владу Росії скасувати це «провокаційне» рішення. «Путін повинен визнати суверенітет України та поважати її територіальну цілісність», — наголосив американський конгресмен.

Схожі новини