Передплата 2024 ВЗ

Україна задумала масштабне будівництво в Чорнобильській зоні: що відомо

  • 26.04.2019, 18:31
  • 636

Міністерство екології та природних ресурсів України витратить 32,8 мільйона грн. на будівництво нової сонячної електростанції в Чорнобильській зоні.

Про це повідомляє «Апостроф».

В кінці березня 2019 року Міністерство екології та природних ресурсів України повідомило, що на прилеглій до ЧАЕС території побудують ще одну сонячну електростанцію.

За інформацією Мінекології, нова станція буде побудована за кошти уряду Іспанії, які виділяються в рамках співпраці з нашою країною за Кіотським протоколом — Україна переуступила Іспанії свої квоти на викиди парникових газів. При цьому умовою виділення таких коштів є їх використання для фінансування проектів, спрямованих на скорочення викидів парникових газів і розвиток відновлюваної енергетики.

Як повідомили в Мінекології, з держбюджету на будівництво нової сонячної електростанції в Чорнобильській зоні будуть виділені кошти, отримані від продажу Іспанії квот на викиди парникових газів, в розмірі 32,8 мільйона гривень (1,1 мільйона євро за поточним курсом).

«Проектом передбачається облаштування фотоелектричної станції (один з найбільш поширених на сьогодні видів сонячних електростанцій, в яких використовуються модулі — фотобатареї — „Апостроф“) максимальної розрахункової потужністю 763 кВт на території Чорнобильської зони відчуження… Термін завершення реалізації проекту заплановано на кінець 2019 року», — йдеться у відповіді Мінекології.

Схожі новини