Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Горгулью для Нотр-Дама надрукували на 3D-принтері

  • 26.04.2019, 12:58
  • 528

Нідерландська компанія Concr3de, яка займається 3D-друком, запропонувала відновити частини собору Нотр-Дам на принтері і вже надрукувала першу горгулью.

Про це повідомляє Еспресо.

Для друку Стрікс — крилатого демона, що сидить на даху готичного собору в Парижі, — використовували суміш вапняку і золи, аналогічну знайденій після пожежі. Таким чином компанія пропонує прискорити реконструкцію.

«Хіба копія — це не звичайна підробка? Така копія, як ніби пожежі ніколи не було, стала б історичною фальсифікацією», — вважає архітектор Ерік Геберс.

Вапняк для будівництва собору добували з рудників — тепер на їх місці стоїть Париж, і використовувати таку саму породу неможливо. Саме вона надає теплий кремово-сірий колір паризьким будівлям.

3D-друк дозволив би використовувати оригінальний матеріал при реконструкції. Для цього підійде навіть пошкоджений полум'ям вапняк.

Геберс впевнений, що надрукувати загублені елементи дешевше, ніж вирізати нові з каменю. У Concr3de ​​вважають, що знайти кваліфікованих майстрів буде ще важче, ніж матеріал. За оцінками компанії, буде потрібно десять років, щоб навчити команду зі скульпторів, різьбярів, покрівельників та інших фахівців.

Нагадаємо, у понеділок, 15 квітня, у Парижі загорівся Собор Паризької Богоматері.

Через пожежу в Соборі Паризької Богоматері пошкоджено шпиль, внаслідок чого той обвалився.

Прокуратура взялася розслідувати пожежу. Причина пожежі наразі невідома, утім чиновники пов'язують її з роботами з реконструкції.

16 квітня стало відомо, що пожежники врятували Собор Паризької Богоматері від повного руйнування.

Схожі новини