Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Україна на засіданні Радбезу ООН закликала посилити санкції проти Росії

  • 26.04.2019, 09:12
  • 433

Голова Постійного представництва України в Організації Об’єднаних Націй Володимир Єльченко на засіданні Ради безпеки ООН закликав запровадити проти Російської Федерації нові цілеспрямовані санкції, аби змусити її виконувати Мінські угоди.

Про це Єльченко заявив на засіданні Ради безпеки ООН у Нью-Йорку, повідомляє УНІАН.

«Хіба російське керівництво не усвідомлює, що його дії повністю руйнують Мінські угоди? Хіба Росія не усвідомлює, якого роду бомбу уповільненої дії вона запускає? Хіба Росія не усвідомлює свою політичну відповідальність за підрив процесу мирного урегулювання на східній частині українського Донбасу? Я думаю, що Кремль усвідомлює це все дуже добре, але робить це навмисно — виконання зазначених угод ніколи не було наміром російської сторони», — заявив Єльченко.

У цьому зв'язку він сказав, що за кожним кроком Росії за останні п'ять років приховувався абсолютно чіткий намір дестабілізації та фрагментації України. «Але Росія понесе відповідальність. Саме з цієї причини посилення міжнародного тиску на Кремль, включаючи нові цілеспрямовані санкції проти держави агресора, мають бути нашим спільним завданням», — наголосив український посол.

На його переконання, це є тим способом, аби повернути Росію на шлях виконання її зобов'язань відповідно до Мінських угод, а також є засобом для мирного урегулювання збройного конфлікту на Донбасі.

Схожі новини