Передплата 2024 ВЗ

У Росії заявили, що не платитимуть пенсії у «Л/ДНР» навіть за паспортами РФ

  • 25.04.2019, 20:11
  • 482

Російські пенсії призначатимуться тільки тим новим громадянам РФ з окупованого Донбасу, які переїдуть на постійне проживання в Росію.

Про це повідомляє РБК із посиланням на Пенсійний фонд Росії. У повідомленні йдеться, що «новим росіянам», які залишаться на окупованих територіях, пенсії «повинна платити Україна».

«Жителі Донецької та Луганської областей України, які отримають російське громадянство у спрощеному порядку після указу президента Росії Володимира Путіна, зможуть отримувати російські страхові пенсії по старості, але тільки якщо переїдуть на постійне проживання в Росію», — роз'яснили в Пенсійному фонді РФ.

Там наголосили, що пенсії призначає і виплачує держава постійного проживання особи незалежно від її громадянства, тому отримати російський паспорт, залишитися жити у так званих «ДНР» або «ЛНР» і при цьому претендувати на російські пенсії не можна.

Російська сторона при цьому виправдовує своє рішення тим, що Україна, вийшовши з ряду договорів СНД, з угоди про пенсійне забезпечення не виходила.

Як повідомлялося, у середу президент Р Ф Володимир Путін підписав указ «Про визначення з гуманітарною метою категорій осіб, які мають право звернутися із заявами про прийняття до громадянства Російської Федерації у спрощеному порядку». У документі йдеться, що жителі окупованих територій України Донецької та Луганської областей України мають право отримувати російське громадянство за спрощеною процедурою.

Схожі новини