Передплата 2024 ВЗ

Депутати з Опоблоку заблокували підписання закону про мову

  • 25.04.2019, 17:48
  • 674

Депутати із фракції «Опозиційний блок» заблокували підписання головою Верховної Ради Андрієм Парубієм закону про функціонування української мови як державної.

Як повідомляє УНІАН, у парламенті зареєстровано два проекти постанов про скасування рішення парламенту про ухвалення зазначеного закону.

Так, у Верховній Раді зареєстровано проект постанови «Про скасування рішення Верховної Ради України від 25 квітня 2019 року про прийняття в цілому проекту закону України «Про забезпечення функціонування української мови як державної» (реєстраційний № 5670-д-П), авторами якого є голова фракції «Опозиційний блок» Вадим Новинський і його заступник Олександр Вілкул.

Також зареєстровано проект постанови з такою ж назвою з реєстраційним № 5670-д-П1, авторами якого є позафракційні народні депутати Юрій Бойко і Юлій Іоффе, а також члени фракції «Опоблок» Василь Німченко, Нестор Шуфрич, Юрій Мірошніченко, Михайло Папієв.

Як відомо, відповідно до регламенту голова Верховної Ради України не може підписати закон до того моменту, поки парламент не проголосує ці проекти постанов. В разі, якщо парламент не підтримає ці постанови, Парубій матиме право підписати закон і подати його на підпис президенту України.

На даний час на сайті парламенту немає текстів зазначених проектів постанов.

Нагадаємо, Верховна Рада України 25 квітня ухвалила закон «Про забезпечення функціонування української мови як державної».

За дане рішення проголосували 278 народних депутатів України.

Схожі новини