Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Верховний суд сказав своє слово щодо позову проти томосу

  • 25.04.2019, 16:37
  • 627

Верховний суд закрив провадження про скасування постанови, якою Верховна Рада підтримала звернення президента до Вселенського патріарха про надання томосу українській церкві.

Про це повідомляє прес-служба суду.

«Верховний суд закрив провадження у справі за позовом релігійних організацій про скасування постанови Верховної Ради України від 19.04.2018 № 2410-VIII «Про підтримку звернення президента України до вселенського патріарха Варфоломія про надання томосу про автокефалію Православної Церкви в Україні», — пояснюють в суді.

Там зазначили, що 25 квітня ВС розглянув справу та дійшов висновку, що вона не має ознак справи адміністративної юрисдикції.

Оголошено лише резолютивну частину ухвали. Повний текст ухвали очікується протягом 5 днів.

17 квітня 2018 року президент Петро Порошенко оголосив про намір звернутися до Вселенського патріарха Варфоломія з закликом видати томос про єдину помісну православну церкву в Україні. 19 квітня Верховна Рада підтримала його ініціативу.

Після тривалих процедур 6 січня Вселенський патріарх Варфоломій вручив томос про автокефалію ПЦУ новопризначеному митрополиту Епіфанію.

У жовтні громадянин Росії Юрій Харон, відомий також як отець Гедеон, подав до Верховного суду позов щодо скасування звернення до Вселенського патріарха.

Схожі новини