Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Путін назвав надання громадянства жителям окупованих територій України «гуманітарною допомогою»

  • 25.04.2019, 18:53
  • 612

Президент Р Ф Володимир Путін заявив, що рішення про спрощений порядок надання російського громадянства для жителів окупованих територій Луганської та Донецької областей України носить «гуманітарний характер».

Про це Путін заявив на прес-конференції за підсумками переговорів з лідером КНДР Кім Чен Ином, пише російське видання ТАСС.

«Питання, пов'язане з паспортами, носить чисто гуманітарний характер», — сказав він.

Видання зазначає, що Путін здивувався негативній реакції України та світу щодо надання російського громадянства жителям ОРДЛО і як приклад навів карти поляка, угорські та румунські паспорти.

«Наприклад, Польща вже протягом багатьох років, мало не 10 років, як на мене з 2009 року, видає карти поляка, — навів приклад він. — Та ж Польща видає паспорти, паспорти видає Румунія, відповідно угорцям, румунам, полякам. У мене виникає питання, а чому ж росіяни, які проживають на Україні, гірше румунів, поляків чи угорців? «

Путін вважає, що люди, які проживають на території ОРДЛО, «знаходяться в набагато складнішому становищі, ніж поляки, румуни чи угорці на території України».

«Їм навіть важко пересуватися на території України або третіх країн, по території Росії навіть важко пересуватися, їм не купити квиток навіть ні на літак, ні на поїзд. Це взагалі позамежна ситуація», — сказав президент країни-агресора.

Путін також натякнув, що Україна повинна прийняти закон про особливий статус Донбасу.

Він вважає, що видачі паспортів РФ в ОРДЛО нічим не відрізняються від видачі паспортів в Україні інших країн.

Крім того, він прокоментував питання про обговорення цієї ситуації в Раді Безпеки ООН.

«Нехай виносять (питання про видачу російських паспортів жителям ОРДЛО), обговоримо», — заявив Путін.

Як повідомлялося, президент Р Ф Володимир Путін 24 квітня підписав указ про спрощення процедури отримання російських паспортів жителями окупованих районів Донецької і Луганської областей.

Україна та багато демократичних країн світу засудили це рішення Кремля.

Також 25 квітня відбудеться засідання Ради безпеки ООН щодо ситуації на тимчасово окупованих територіях Донбасу через указ Путіна про видачу російських паспортів жителям цих територій

Схожі новини