Передплата 2024 «Добра кухня»

Чверть людей, яким держава виплатила субсидії готівкою, не заплатили за комуналку вчасно, — Мінсоцполітики

  • 25.04.2019, 16:28
  • 670

Рівень неплатежів за комунальні послуги серед людей, які отримали субсидії у грошовій формі станом на кінець квітня 2019 року становить 25%.

Про це повідомили у Міністерстві соціальної політики України, передає Громадське.

Загалом, комунальні платежі вчасно оплатило 75% отримувачів монетизованої субсидії. В уряді вважають це позитивним результатом, оскільки мова йде про перший досвід з монетизації субсидій в Україні.

«Громадяни, які отримали на руки кошти, але вчасно не сплатити за житлово-комунальні послуги, ризикують залишитися без субсидії, доки не сплатять борг. Якщо отримувач має заборгованість понад один місяць на суму від 340 грн (20 неоподаткованих мінімумів доходів громадян), субсидія на наступний період не призначається до вирішення питання з цим боргом», — повідомляють у Мінсоцполітики.

Там також нагадали, що важливо, аби у отримувачів субсидій не було заборгованості за комуналку станом на травень, коли будуть перепризначати субсидії на наступний рік. Рішення про призначення субсидій будуть ухвалювати з допомогою соціальних інспекторів, які обстежуватимуть побутові умови.

«З початку поточного року Урядом ухвалено зміни до нормативних актів, що надали право посадовим особам об’єднаних територіальних громад проводити обстеження матеріально-побутових умов претендентів на отримання житлових субсидій та інших видів соціальної допомоги», — додали у Мінсоцполітики.

Схожі новини