Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

«Чекаємо приїзду Януковича з нетерпінням»: Луценко прокоментував намір Януковича повернутися в Україну

  • 24.04.2019, 14:13
  • 437

В разі повернення екс-президента України Віктора Януковича до України його чекає вирок за державну зраду та обвинувальний акт за організацію розстрілів на Майдані.

Про це на своїй сторінці в Facebook написав Генеральний прокурор України Юрій Луценко.

«Радію намірам Януковича повернутися в Україну. Тут його чекає не тільки вирок за державну зраду, але й готовий обвинувальний акт за організацію розстрілів Майдану. Двічі В Р не проголосувала за продовження права заочного судочинства. Тому чекаємо приїзду Януковича з нетерпінням, конвоєм і наручниками», — написав Луценко.

Нагадаємо, як писав «ВЗ», адвокат Віталій Сердюк заявив, що президент-утікач Віктор Янукович хоче повернутися в Україну після інавгурації Володимира Зеленського.

24 січня Оболонський районний суд Києва визнав Януковича винуватим у державній зраді та сприянні в плануванні, підготовці, розв'язуванні та веденні агресивної війни — і засудив його до 13 років ув’язнення.

Вирок не набув чинності, оскільки був оскаржений.

21 квітня в Україні пройшов другий тур президентських виборів, у яких переміг Володимир Зеленський.

Екс-президент Віктор Янукович, який переховується на території Росії, передав свої привітання Володимиру Зеленському в зв'язку з його перемогою у другому турі виборів президента України.

Схожі новини