Передплата 2024 ВЗ

Убивство Вороненкова: Максакова несподівано заперечила версію слідства про причетність спецслужб РФ

Марія Максакова, вдова убитого у березні 2017 року у Києві екс-депутата Держдуми Дениса Вороненкова, заперечила у суді версію слідства, згідно з якою до вбивства її чоловіка причетні спецслужби РФ

Про це розповів адвокат Влад Добош, інформує Українська правда.

За його словами, 23 квітня на засіданні суду Максакова спростувала версію слідства про те, що до вбивства Вороненкова причетний її колишній чоловік Володимир Тюрін та український кримінальний авторитет Юрій Василенко, вбитий у Росії на початку року.

Адвокат зазначив, що за версією вдови Вороненкова до його вбивства причетні знайомий її чоловіка Денис Панаїтов та український бізнесмен Віталій Качур.

«У березні (2017 року — ред.) була укладена угода, згідно з якою Панаїтов мав заплатити Вороненкову 2 мільйони доларів, але вирішив не віддавати ці гроші і спланував вбивство», — пояснив версію Максакової захисник.

Він додав, що єдине, що сходиться у версії вбивства ГПУ — це смерть Вороненкова та причетність кілера Павла Паршова, хоча деталі організації вбивства залишаються невідомими.

На думку адвоката Генпрокуратура прорахувалася, коли не перевірила версію з Панаїтовим.

На питання, чому Максакова стверджує, що її екс-чоловік Тюрін не причетний до вбивства, Добош відповів, що вона з ним спілкується і має підстави вважати його не причетним.

Як розповіла 23 квітня прес-секретар прокуратури Києва Надія Максимець, версія про причетність спецслужб Росії базується на доказах, які були зібрані слідством.

«Слідство свою версію не вибудовувало на показах Максакової, а розглядало всі, і в решті остаточна версія, яка пов’язана з Тюріним, ґрунтується виключно на доказах, які були зібрані слідством відносно виконавців, організаторів та замовника цього вбивства», — наголосила вона.

Крім цього речниця столичної прокуратури додала, що до останнього часу Максакова у розмові зі слідчими не відмовлялась від версії причетності Тюріна.

«Є відеозапис її допиту, під час якого вона давала інші покази. І ми здивовані її сьогоднішнім виступом у суді», — сказала Максимець.

Схожі новини