Передплата 2024 «Добре здоров’я»

«Я проти цього проекту»: найімовірніший наступник Юнкера обіцяє блокувати «Північний потік-2»

  • 23.04.2019, 18:39
  • 538

Офіційний кандидат на посаду президента Єврокомісії від Європейської народної партії, німецький євродепутат Манфред Вебер обіцяє, що спробує заблокувати будівництво російського трубопроводу «Північний потік-2», якщо стане наступним президентом.

Про це повідомляє «Європейська правда» з посиланням на Polska Times.

«Я проти цього проекту. Він не в інтересах Євросоюзу», — сказав він.

«Як глава Європейської комісії, я використовуватиму всі наявні закони для блокування «Північного потоку-2», — заявив Вебер.

Його позиція не відповідає позиції німецького уряду, який підтримав проект, очолюваний російською державною енергетичною компанією «Газпром», частково через економічні вигоди, які він може принести.

«Я не є німецьким кандидатом на посаду глави Єврокомісії, а є кандидатом від Європейської народної партії», — сказав він у відповідь на питання про відмінність його позиції з поглядом офіційного Берліна.

Опитування перед виборами в Європі 23−26 травня показують, що ЄНП залишиться найбільшою партією в Європейському парламенті, а Вебер має непоганий шанс стати президентом Комісії, хоча він може зіткнутися з опором урядів, які не хочуть бути зобов'язаними вибирати з числа партійних лідерів.

Схожі новини