Передплата 2024 ВЗ

Теракти на Шрі-Ланці: відповідальність на себе взяло угрупування «Ісламська держава»

  • 23.04.2019, 16:55
  • 481

Терористичне угрупування «Ісламська держава» взяло себе відповідальність за серію терактів на Шрі-Ланці, внаслідок яких загинули понад 300 осіб.

Як повідомляє «Європейська правда», про це заявила організація SITE Intelligence Group, яка відстежує активність бойовиків в інтернеті.

Агентство Amaq, пов'язане з бойовиками ІДІЛ, поширило заяву, в якій йдеться про участь членів групи у терактах. Жодних доказів цього не наводиться.

Влада Шрі-Ланки раніше підозрювала в організації терактів місцеве ісламістське угрупування «Національний Таухід Джамаат». Його активісти досі не були помічені в масштабних нападах, їх підозрювали переважно у спробах осквернити буддійські святині.

Слідчі, котрі розслідують нещодавні теракти у церквах та готелях на Шрі-Ланці, вважають, що напади були помстою ісламістів за теракти в мечетях у місті Крайстчерч у Новій Зеландії.

За останніми даними, в результаті вибухів на Шрі-Ланці в неділю загинула 321 особа, з них — 24 іноземці. Серед загиблих є п’ять громадян Великої Британії, а також громадяни Нідерландів, Португалії, США, Китаю, Туреччини, Індії.

У лікарнях перебувають близько 500 поранених, які постраждали під час восьми вибухів у готелях та церквах по всій країні. Відомо, що теракти скоїли сім смертників, у рамках розслідування затримали 24 людини.

Схожі новини