Передплата 2024 «Добрий господар»

НАБУ перевірило причетність Гладковського до розкрадання в «оборонці», але не каже результат

  • 23.04.2019, 15:41
  • 442

Національне антикорупційне бюро заявляє, що завершило службове розслідування щодо можливої причетності своїх співробітників до корупції в оборонній сфері.

Як пише УП, про це відомство повідомило у себе на сайті та на сторінці у Facebook.

Управління внутрішнього контролю перевіряло факти, викладені у розслідуванні журналістів BIHUS.INFO, про можливі неправомірні дії працівників бюро.

«Висновки розслідування надані Дисциплінарній комісії, яка прийматиме рішення щодо наявності в діях співробітника НАБУ складу дисциплінарного проступку», — йдеться у повідомленні.

Зазначається, що службове розслідування було розпочате 5 березня, «майже за тиждень до оприлюднення журналістами контроверсійних фактів», за ініціативи першого заступника Директора НАБУ Гізо Углави.

На час його проведення від виконання посадових обов’язків відсторонили у працівників, згаданих в оприлюдненому журналістами листуванні.

Розслідування тривало до 4 квітня. За це час 5 детективів провели 23 опитування, в тому числі, колишніх співробітників бюро, опрацювали понад 1000 аркушів документів.

Про результати перевірки мають також поінформувати Державне бюро розслідувань та Національне агентство з питань запобігання корупції.

Службове розслідування перевіряло події 2016−2017 року за 5 напрямками: листування НАБУ з «Укроборонпромом» та компанією «Оптимумспецдеталь» стосовно останньої; приховування матеріалів листування; можливе розголошення працівниками НАБУ даних листування стороннім особам; можливе отримання подарунків; можливі неправомірні дій під час розслідування справи щодо «Укрзалізниці».

Дисциплінарна комісія має скласти висновок, на підставі якого очільник НАБУ Артем Ситник ухвалить рішення, чи застосувати до підлеглих дисциплінарне стягнення.

Схожі новини