Передплата 2024 «Добре здоров’я»

«Це така відверта і непристойна брехня», — Олег Синютка

Очільник Львівщини жорстко висловився про позицію міського голови Андрія Садового після першого туру президентських виборів

Голова Львівської ОДА Олег Синютка жорстко прокоментував позицію міського голови Андрія Садового після першого туру президентських виборів і заяву члена парламентської партії «Самопоміч», львів’янина Любомира Зубача після другого туру.

Нагадаємо, напередодні другого туру львівська інтелігенція звернулася до Садового з проханням визначитися: з ким він, за кого голосуватиме? На жаль, міський голова Львова під різними приводами уникнув відповіді.

А Любомир Зубач у своєму блозі «Львівський феномен: чому область проголосувала не так, як решта України» висловився щодо результатів голосування під час другого туру президентських виборів на Львівщині (як відомо, у другому турі львів’яни віддали Петрові Порошенку понад 70% голосів). Зубач пише, що львів’яни «голосували не за персоналії, бо у них так само тисяча претензій до Порошенка, а за європейські цінності, до яких себе прив’язав чинний гарант»… У Львові сильне відчуття європейськості. За останні 10 років тут сформоване середовище … європейського міста, в якому хочеться жити й куди хочеться приїхати. Чи це сталося само собою? Особисто я не вірю в казки, а вірю в успіх завдяки важкій рутинній праці, яку й проводив у місті Андрій Садовий і його команда… Садовий сприяв розвитку міста та формуванню потужної громади. Цей успіх творився, на жаль, не завдяки, а всупереч центральній владі. Навіть більше, Львів «атакували» з єдиною метою — знищити політичного конкурента. Однак, громада віддала свої голоси за ініціатора цих атак. Що це? Мазохізм? Ні, це ціннісні орієнтири, які у львів’ян дуже сильні".

В ексклюзивному коментарі для «ВЗ» Олег Синютка сказав: «Мені було дуже боляче, що міський голова Львова почав говорити про вибори після завершення другого туру. Тому що львівська інтелігенція зверталася з відкритим листом, де просила міського голову визначитися про підтримку навіть не кандидатури, а того чи іншого курсу України ще до другого туру виборів. І міський голова відмовчався, втік від відповіді. Це дуже прикро, тому що у Львові Порошенка підтримали чи не найбільше серед усієї області. І коли вже після завершення виборів один із народних депутатів від „Самопомочі“ (Любомир Зубач. — Авт.) прокоментував, що Львів так проголосував за європейські, українські цінності, тому що міським головою Львова є Андрій Садовий, то це вже така відверта і, я би сказав, непристойна брехня. Дуже прикро, коли міський голова — не разом із громадою. Такі речі люди ніколи не пробачають. Тому не треба дивитися на політичні спокуси. Треба бути разом із людьми, тому що це є наші люди. З ними треба було бути під час Революції Гідності, з ними треба бути тепер. Тоді люди сторицею віддячать за твою позицію».

— Олеже Михайловичу, про що може свідчити така позиція Андрія Садового? Це невміння піднятися над якимись особистими образами?

— Думаю, тут справа набагато глибша, ніж особисті стосунки. Думаю, мова йде про набагато серйозніші речі, ніж ті, які ми бачимо на перший погляд.

Схожі новини