Передплата 2024 «Добрий господар»

Обшуки у НАБУ: стали відомі подробиці

  • 23.04.2019, 14:12
  • 795

Державне бюро розслідувань проводить обшуки в Національному антикорупційному бюро у межах розслідування справи про можливе одержання хабарів правоохоронними органами за закриття справ про розкрадання державних коштів в оборонній сфері. Детективи здійснюють вилучення документів.

Про це у Facebook повідомила прес-секретар Генерального прокурора Лариса Сарган.

«Державне бюро розслідувань під процесуальним керівництвом Генеральної прокуратури України проводить обшуки в НАБУ в рамках розслідування справи про можливе одержання хабарів правоохоронними органами за закриття справ про розкрадання держкоштів в оборонній сфері, проходить виїмка документів, що може свідчити про бездіяльність керівництва НАБУ у справі по розкраданню в «Укроборонпромі», — повідомила Сарган.

Як зазначила прес-секретар Генпрокурора, інформація Головної військової прокуратури, направлена до НАБУ в березні 2017 року, «не отримала розвитку у розслідуванні».

«ДБР оцінює бездіяльність керівництва НАБУ після отримання матеріалів Військової прокуратури та нереагування на відомості, що містилися в направлених документах», — заявила вона.

«Також перевіряється інформація про позаслужбові стосунки керівництва НАБУ із третіми особами, які можуть свідчити про навмисне нерозслідування кримінального провадження по розкраданнях в «Укроборонпромі», зокрема через ТОВ «Отпимумспецдеталь», — додала Сарган.

Схожі новини