Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Волкер підтримує прямий діалог Зеленського і Путіна

  • 23.04.2019, 12:12
  • 617

Спеціальний представник Державного департаменту США у справах України Курт Волкер заявляє, що підтримує прямий діалог Володимира Зеленського, який переміг у другому турі виборів президента, і російського лідера Володимира Путіна.

Про це Волкер сказав в інтерв'ю програмі NewsHour для американської служби суспільного мовлення PBS, повідомляє УНІАН.

Волкер наголосив, що поділяє позицію Зеленського щодо конфлікту на Донбасі, коли той заявив, що ніхто не має справжньої відповіді, як зупинити президента Р Ф Володимира Путіна, але необхідно продовжувати переговори для досягнення перемир'я.

«Я думаю те, що він сказав про конфлікт і про свій підхід, є наразі абсолютно правильним. Він твердо підтримує суверенітет і територіальну цілісність України. Він хоче повернути землі. Він не збирається відступати від цього», — наголосив Волкер.

«Це важливо для України і Росії мати безпосередні обговорення, і тому, я думаю, що його бажання розмовляти з Путіним — це правильна справа, а не погана», — додав він.

Також спецпредставник США вважає, що перемога Зеленського на виборах в Україні може створити нову можливість для діалогу з Путіним.

«Будемо сподіватися, що це так, оскільки це новий президент, просто можливість для нового старту з діалогом, хоча позиція Росії щодо вторгнення і окупації території є дійсно тим, що потребує зміни», — наголосив Волкер.

Нагадаємо, 7 квітня Володимир Зеленський заявив про готовність вести переговори з президентом Р Ф Володимиром Путіним, але зазначив, що на цих переговорах не має наміру жертвувати цілісністю території України.

Раніше Волкер заявляв, що між президентами Російської Федерації Володимиром Путіним і президентом України Петром Порошенком існує особиста ворожнеча.

Схожі новини