Передплата 2024 «Добрий господар»

Вибори в Україні: ОПОРА оприлюднила результати паралельного підрахунку голосів

  • 22.04.2019, 12:40
  • 764

Паралельний підрахунок голосів громадянської мережи ОПОРА показав, що за Володимир Зеленський отримав 73,2% голосів виборців, а Петро Порошенко — 24,3%.

Про це йдеться у повідомленні активістів від 22 квітня.

«Із 99% впевненістю Громадянська мережа ОПОРА може заявити про такі результати другого туру виборів: Володимир Зеленський отримав 73,2% голосів виборців, а Петро Порошенко — 24,3%. Ще 2,5% бюлетенів — недійсні», — йдеться у повідомленні.

За словами голови правління громадянської мережі ОПОРА Ольги Айвазовської, перебіг повторного голосування відбувався в безконфліктній атмосфері з дотриманням норм українського законодавства та відповідно до міжнародних демократичних стандартів.

Суттєвих за масштабом та потенційними наслідками застосування виборчих порушень у день повторного голосування 21 квітня 2019 року виявлено не було.

Найчастішим порушенням у день повторного голосування, зафіксованим спостерігачами ОПОРИ на 5,5% виборчих дільниць, були спроби видачі членами виборчих комісій та отримання виборцями бюлетенів без пред’явлення належних документів.

Схожі новини