Передплата 2024 ВЗ

Результати виборів на першій іноземній дільниці: переміг Порошенко

  • 21.04.2019, 18:46
  • 741

У другому турі президентських виборів громадяни України, які проживають в Австралії, знову підтримали чинного президента.

Про це повідомляє Корреспондент.net.

На виборчій дільниці в Австралії голосування у другому турі виборів президента України завершилося першим, і там уже підрахували голоси, повідомляє посольство України в Австралії на своїй сторінці у Facebook 21 квітня.

Загалом на виборчу дільницю прийшли 99 осіб із 1737 зареєстрованих — це менше, ніж у першому турі, в якому взяли участь 125 осіб.

Петра Порошенка підтримали 72 виборців, Володимира Зеленського — 26. Один бюлетень визнаний недійсним.

«Спасибі всім, хто прийшов, приїхав або прилетів до Канберри сьогодні, щоб взяти участь у голосуванні. Спасибі дільничній виборчій комісії за злагоджену і професійну роботу», — йдеться в повідомленні посольства.

Загальна кількість українських виборців за кордоном становить понад 410 тисяч осіб. У першому турі явка загалом по закордонному округу виявилася нижчою, ніж у 2014 році, — 55 тисяч проти 73 тисяч осіб.

Всього за кордоном у 2019 році була 101 виборча дільниця — 99 при посольствах і консульствах України, ще дві сформовані при військових частинах у Демократичній Республіці Конго та в Косово. У Росії на цих виборах українці проголосувати не могли.

За підсумками обробки ста відсотків протоколів, Порошенко став лідером у 53 із 72 країн, у яких проводилося голосування, й отримав 38,93 відсотка голосів виборців. Найбільший рівень підтримки виявився в Австралії, Ірландії, Нідерландах, Норвегії, США та Швейцарії — понад 60 відсотків голосів.

Схожі новини