Передплата 2024 «Добрий господар»

Дієтологи розповіли, скільки хліба можна їсти кожен день

  • 20.04.2019, 20:33
  • 4 699

Часи суворих обмежень і відмови від цілих груп продуктів для підтримки стрункості відходять у минуле. Все більше дієтологів сьогодні стверджують, що харчування має бути різноманітним, оскільки це «тренує» мікрофлору кишечника і зміцнює здоров’я.

Про це повідомляє «Портал про здоров’я».

Якщо ви досі відмовлялися від хліба, боячись втратити талію, можете перестати це робити. Якісний хліб з цільнозернового борошна є відмінним доповненням в раціону харчування, переконані фахівці. Зокрема, цей продукт є чудовим джерелом клітковини і вітамінів-наприклад, вітамінів групи В, вітаміну Е, заліза, магнію.

Твердження, що від хліба повніють, дієтологи вважають невиправданим. Перш за все, вага зростає від зловживання калоріями, непомірності в їжі. Крім того, причиною збільшення маси тіла є додаткові інгредієнти, в компанії з якими вживається основний продукт — якщо в них поєднуються жир, сіль і цукор, засвоїти цей «букет» без наслідків для фігури буде дійсно проблематично.

Скільки ж можна їсти хліба, не боячись погладшати?

«При відсутності протипоказань по здоров’ю можна вживати до 300 грамів хліба в день», — порекомендували дієтологи.

Прийнято вважати, що чорний хліб корисніше за білий. Дослідження, яке проводилося в Ізраїлі показало, що чорний і білий хліб практично однаково впливають на роботу організму і обмін речовин. Те, як організм засвоює хліб, залежить від індивідуальних особливостей, пов’язаних, насамперед, з генетикою: деякі люди краще сприймають білий хліб, тоді іншим більше підходить чорний.

Схожі новини