Передплата 2024 «Добрий господар»

Аналогів в Україні немає: на Львівщині створили унікальну півтораметрову писанку із соломи (фото, відео)

  • 19.04.2019, 19:40
  • 1 969

У селищі Лопатин Радехівського району на Львівщині, створили унікальну писанку із соломи висотою у півтора метри, аналогів якій немає в Україні.

Про це повідомляє департамент з питань культури, національностей та релігій Львівської ОДА.

Керівник відділу культури Радехівської РДА Наталія Фурманець повідомила, що писанка має висоту 1 м 60 см, автор ідеї — директор Народного дому селища Лопатин Ася Виховська.

Стоятиме унікальна писанка упродовж Великодніх свят на площі біля Народного дому у селищі Лопатин.

Як зазначила у коментарі Ася Виховська, робота над виготовленням писанки тривала два місяці, писанка має близько сотні різноманітних фігур та елементів виготовлених за технікою соломоплетіння. Проект назвали: «Залишимо у спадок».

«Ну що ж, незабаром світлі великодні свята, а ми вже готові дивувати! Ось таке солом'яне диво зможе побачити кожен із Вас! Кожна фігурка — це унікальна історія, що гармонійно сплелися у велику писанку!
Нехай ця писанка передасть і Вам все те світло, тепло, радість і добро, яке ми вклали у її виготовлення задля Ваших посмішок і щастя!», — розповіла Ася Виховська

Також до виготовлення писанки долучилися жінки з різних регіонів: Анна Дайнега, яка на даний час перебуває у Польщі, Світлана Толстоброва проживає на Дніпропетровщині, Інна Чонка мешкає на Волині. Кожна мисткиня свої готові елементи до писанки надсилали на Радехівщину, де авторка ідеї Ася Виховська створила цю унікальну писанку.

Схожі новини