Передплата 2024 «Добрий господар»

МВФ відреагував на ситуацію з «ПриватБанком»

  • 19.04.2019, 19:11
  • 604

Постійний представник Міжнародного валютного фонду (МВФ) в Україні Йоста Люнгман зробив заяву після рішення суду, який визнав незаконною націоналізацію «ПриватБанку».

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на текст заяви.

Як зазначив представник МВФ, у 2016 році міжнародні партнери України підтримали рішення уряду та НБУ націоналізувати «ПриватБанк», оскільки це був єдиний ефективний засіб захистити вкладників і стабільність фінансової системи.

«І хоча це рішення потребувало 160 млрд грн українських платників податків на відновлення платоспроможності банку, воно забезпечило життєздатність Приватбанку на довгу перспективу, врятувало кошти мільйонів українських громадян і зміцнило економічне самопочуття країни», — зазначається в документі.

МВФ підтримує реформу корпоративного управління «ПриватБанку», який очолює незалежна наглядова рада, і трансформацію бізнес-моделі банку, що вже позитивно позначилася на показниках та стійкості банківської систему в цілому.

«Важливо, щоби влада продовжувала свої зусилля щодо відшкодування втрат колишніми власниками та пов’язаними особами проблемних банків. Міжнародні партнери України ретельно відстежуватимуть події в цій сфері», — йдеться в заяві.

Схожі новини