Передплата 2024 «Добрий господар»

«Якщо мене оберуть на наступні п’ять років, Путіна чекає гучний провал в Україні», — Петро Порошенко

Про це на Майдані Незалежності заявив Президент України.

За останні п’ять років Путін не зміг добитися жодної цілі щодо України. Ми — це народ, що вистояв проти ворога, який має сильну вмотивовану армію. Порошенко пообіцяв: якщо його оберуть, наступні п’ять років він зуміє забезпечити гучний провал президента РФ в Україні.

«Зараз зі заяв мого опонета і презентації його команди, все частіше промальовується образ „малоросії“. Сьогодні Україні загрожує реванш, який може відкинути всю державу в минуле. Нам пропонують політичні і соціальні експерименти, щоб заворожені телевізійними шоу українці відмовилися від свободи, гідності і європейського майбутнього, за яке гинули люди. Тут, на святому місці — Майдані Незалежності.», — наголошує Президент України.

Петро Порошенко упевнений, що зараз відбуваються спроби зруйнувати здобутки минулих років, зокрема, потужний духовний фундамент.

«Насторожують слова підтримки для мого опонента від Москви. Вони лунають як від наших емігрантів, на кшталт, Азарова, так і від Жириновського, російських пропагандистських каналів. Оце і є геополітичний вибір, вимір реваншу», — каже Президент України.

Петро Порошенко зазначає: Путін мріє про слабко президента-новачка, що дозволить Кремлю взяти Україну під контроль.

«Важливо, щоб нас правильно зрозуміли. Ми поважаємо вибір інших, не вважаємо опонента агентом Кремля. Але твердо переконані, що Путін мріє про слабко президента-новачка, що дозволить Кремлю взяти Україну під контроль. Путін бажає хаосу, нестабільності після президентських виборів, формування нової більшості у ВРУ, яка пригальмує вступ до ЄС і НАТО. Ми точно не дозволимо йому це зробити. Нам навпаки треба газувати, бо так диктують наші національні інтереси», — зазначає Президент України.

Чим слабший президент України, тим сильніший очільник Росії, наголошує Петро Порошенко.

«За попередні п’ять років Путін не зміг добитися жодної цілі щодо України. Це ми з вами — народ, що вистояв проти ворога, який має сильну вмотивовану армію. Незважаючи на те, що Путін має більший військовий бюджет, ресурси, я гарантую, що якщо мене оберуть на наступні п’ять років, його чекає гучний провал в Україні. Ми пройдемо точку неповернення, станемо частиною ЄС», — говорить Президент України.

Питання національної безпеки зараз для нас важливі, як ніколи. Щоб протистояти російському сценарію потрібна тверда політична воля, звертає увагу Петро Порошенко.

«Щоби протистояті РФ необхідні і тверді ідеологічні принципи, і дипломатичний фах, і досвід верховного головнокомандувача. Головне завдання глави держави — це не розсмішити Путіна, впасти біля його колін чи поїхати на рибалку. А переможно діяти, захищаючи національні інтереси України, безпеку. Якщо моєму опоненту було страшно вийти зі мною на дебати, то звідки у нього візьметься сила і мужність мати справу з Путіним?», — підкреслює Президент України.

Також Петро Порошенко акцентує на оцінці Зеленського через зарубіжні медіа.

«Не дарма одне із британських ЗМІ написало, що Путін проковтне Зеленського, як шоколадку. Це не їхня приватна справа, а загроза для України. Ми точно не маємо допустити цього», — наглошує Президент України.

Петро Порошенко зазначає: Зеленський чотири рази проігнорував повістки військомату.

«Три тижні ловили мого опонента для інтерв’ю. Від дебатів він ухилявся так, як колись від армії. У 2014 році, під час мобілізації, він проігнорував чотири повістки військкомату», — додає Президент України.

Схожі новини