Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Янукович подарував Манафорту чорної ікри на $ 30−40 тисяч

  • 19.04.2019, 10:30
  • 458

В 2010 році Віктор Янукович після перемоги у президентських виборах подарував американському політтехнологу Полу Манафорту велику банку чорної ікри вартістю 30−40 тисяч доларів.

Про це йдеться в опублікованому звіті спецпрокурора ФБР Роберта Мюллера про втручання РФ в вибори в США 2016 року, повідомляє «Українська правда».

У розділі звіту, де йдеться про співпрацю Манафорта із колишнім російським розвідником Костянтином Килимником, наводиться цитата з листування зазначених осіб про зустріч з Януковичем у 2016 році.

Килимник писав Манафорту, що мав зустріч з «хлопцем, який подарував тобі найбільшу банку чорної ікри кілька років тому».

Манафорт з’ясував, що тим «хлопцем» був Янукович. Він пояснив, що в 2010 році Янукович мав святковий обід з нагоди перемоги у виборах президента. Тоді Янукович вручив Манафорту велику банку чорної ікри вартістю приблизно $ 30−40 тисяч.

Як з’ясував Мюллер, тоді Манафорт із Килимником обговорювали план щодо створення автономної республіки на окупованих територіях Донбасу, яку б очолив президент-утікач Янукович.

Нагадуємо, 18 квітня Міністерство юстиції США опублікувало звіт спецпрокурора Роберта Мюллера про зв’язки президента Дональда Трампа із Росією.

За підсумками розслідування, проведеного спецпрокурором Робертом Мюллером, ані президент США Дональд Трамп, ані будь-хто з його помічників не вступали у змову і не координували втручання Росії у вибори 2016 року.

Американські спецслужби дійшли висновку, що Росія втрутилася у президентську гонку 2016 року, намагаючись обернути результати виборів на користь Дональда Трампа. Росія заперечує втручання у вибори.

Схожі новини