Передплата 2024 ВЗ

Бойовики на Донбасі отримали «відповідь» від ЗСУ: ворог зазнав серйозних втрат

  • 19.04.2019, 08:37
  • 367

За минулу добу, 18 квітня, проросійські бойовики десять разів обстріляли позиції ЗСУ на Донбасі. Пораненення отримав один український військовослужбовець.

Про це повідомляє прес-центр штабу ООС.

«Не зважаючи на оголошене в односторонньому порядку „пасхальне перемир'я“, озброєні формування Російської Федерації 18 квітня 10 разів порушили режим припинення вогню, при цьому вони двічі застосували заборонене Мінськими домовленостями озброєння — міномети калібру 82 мм та озброєння танка. Ворог також обстрілював наших захисників з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї», — йдеться в повідомленні.

Зокрема, в смузі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Схід» ворог вів вогонь з мінометів калібру 82 мм, озброєння танка, автоматичних станкових гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї в районі Павлополя. Гранатомети різних систем та стрілецька зброя були застосовані біля Водяного, а станкові протитанкові гранатомети і великокаліберні кулемети — в районі Лебединського. Зі станкових протитанкових гранатометів та стрілецької зброї бойовики вдарили поблизу Пісків, а з ручних протитанкових гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї — в районі Талаківки.

У смузі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Північ» російські найманці відкривали вогонь зі станкових протитанкових гранатометів та великокаліберних кулеметів в районі Світлодарська, а з ручних протитанкових гранатометів — в районі Кримського.

«Внаслідок обстрілу один український захисник був поранений. Жоден обстріл противника не залишився без адекватної відповіді Об'єднаних сил. За даними розвідки, 18 квітня троє окупантів були знищені, ще п'ятеро — поранені», — розповіли в ООС.

Схожі новини