Передплата 2024 «Добре здоров’я»

У Києві погасили марку «Валерій Лобановський. 1939−2002 роки»

Із нагоди 80-річчя від дня народження Валерія Лобановського Укрпошта випустила марку «Валерій Лобановський. 1939−2002» із зображенням одного з найтитулованіших тренерів в історії світового футболу.

У Будинку футболу в Києві у присутності міністра інфраструктури України Володимира Омеляна, доньки Валерія Лобановського Світлани Лобановської, генерального секретаря Федерації футболу України Юрія Запісоцького, генерального директора Укрпошти Ігоря Смілянського та зіркових вихованців Валерія Васильовича, легенд українського футболу — володаря «Золотого м’яча» Ігоря Бєланова, зірок збірної СРСР Олексія Михайличенка та Володимира Безсонова — відбулася урочиста церемонія презентації та спецпогашення поштової марки, випущеної на честь 80-річчя від дня народження найвидатнішого футбольного тренера в історії України.

Як повідомляє офіційний сайт ФФУ, даний проект був реалізований Укрпоштою та Федерацією футболу України за участі і сприяння доньки Валерія Васильовича, Світлани Валеріївни, яка подякувала всім за пам’ять про великого тренера. У свою чергу Володимир Омелян зазначив, що Валерій Лобановський був великим українцем, який змінив світовий футбол, і подякував Світлані Валеріївні за батька. «Ця марка — лише маленька частина подяки Метру, — сказав міністр. — Валерій Лобановський змінив не тільки футбольну Україну. Тут присутні його вихованці — Ігор Бєланов, Олексій Михайличенко, Володимир Безсонов. Хочу побажати вам здоров’я та великої наснаги, бо ваш досвід, який ви передаєте молоді, — це наше майбутнє».

Схожі новини