Передплата 2024 «Добрий господар»

Я не допущу цього сценарію: Парубій заявив, що розпуску Ради не буде

  • 18.04.2019, 18:51
  • 786

Не залежно від того, хто переможе на виборах президента України, розпуску Верховної Ради не буде.

Про це заявив спікер Андрій Парубій в інтерв'ю Цензор.нет.

«Знаєте, я це — про розпуск — чув від моменту обрання головою Верховної Ради України. 14 квітня, до речі, було рівно 3 роки. Я говорив тоді і говорю зараз: розпуску парламенту не буде. Я не допущу цього сценарію», — сказав Парубій.

«27 травня минає будь-який термін можливий для цього. Бо Конституцією чітко передбачено: за півроку до завершення повноважень діючої Верховної Ради це робити неможливо. І Конституція, і законодавець чітко це передбачили.

Отже, я переконаний, що немає ані підстав, ані часу, щоб ті підстави шукати. Звичайно, можливо шукати якісь зачіпки. І це, скоріш за все, є концепції, які намагаються розвинути і втілити вірні юристи Януковича — Лукаш і Портнов.

Але парламент — найвищий законодавчий орган держави. Який, правда, вже давно і вперто намагаються демонізувати. І коли сьогодні хтось хоче нанести удар по парламенту, я говорю дуже просто: не дозволю. Не дозволю маніпулювати ні законами, ні Конституцією. Немає жодних підстав — ані політичних, ані юридичних — для того, щоб ставити питання про розпуск Верховної Ради України. І хай вони свої конспірологічні марення і комбінації залишать для свого штабу", — пояснив Парубій.