Передплата 2024 «Добре здоров’я»

У Празі хочуть заборонити пивні велосипеди

Місцеві жителі обурюються: туристи напідпитку поводяться не дуже тактовно…

«Чимало мандрівників, перебуваючи у Празі, Пльзені, Оломоуці або Брні, цікавляться екскурсіями на пивних велосипедах, — повідомляє 34travel. — Але не всім місцевим така розвага до вподоби».

Пивні велосипеди є одночас­но і транспортом, і баром: можна знайомитися з пам’ятками чесь­кої столиці й водночас насолоджувати­ся знаменитим чеським пивом. На од­ному пивному велосипеді поміщаються 10−15 осіб. Жителі популярних серед ту­ристів чеських міст обурюються, мов­ляв, туристи напідпитку поводяться не дуже тактовно… А працівники чеської дорожньої поліції не впевнені, що пере­сування такого «алкотранспорту» є ціл­ком безпечним. «Багато хто звертаєть­ся до нас насамперед через шум, який супроводжує п’яні катання, — заявили у мерії Праги. — Дехто переймається сво­єю безпекою, наприклад, у Летенських садах, де батьки гуляють з дітьми». Рі­шуче проти пивних роверів висловив­ся також мер Праги Павел Чижинський: «Алкотуризм — це не те, що ми хотіли би просувати».

Район «Прага 7» уже заборонив рух велосипедів завширшки понад 1,2 ме­тра. Звичайний велосипед у ту норму вкладеться, а пивний — ні. Невдовзі така заборона пошириться на всі інші райони столиці Чехії.

Схожі новини