Передплата 2024 «Добрий господар»

У ПриватБанку розповіли, в якому випадку фінустанова може змінити власника

  • 18.04.2019, 16:25
  • 615

Єдиний спосіб зміни власника ПриватБанку — це продаж міжнародному інвестору з відмінною репутацією.

Про це заявив голова Наглядової ради банку Енгін Акчакоча у своїй колонці для видання «Дзеркало тижня», повідомляє «Економічна правда».

«Незалежно від того, хто переможе в цих президентських перегонах, ПриватБанк не зупиниться у своєму прагненні досягти справедливості», — наголосив він.

«Один із головних пріоритетів наглядової ради полягає в тому, щоб повернути майже 160 млрд грн, якими змучена війною держава докапіталізувала банк перед лицем краху економіки», — додав Акчакоча.

Він також підкреслив, що банк послідовно та наполегливо відстоює позиції в судах.

«Ми не заплющуємо очі та не спускаємо на гальмах важливі питання, і не миримося з „телефонним“ правом», — підкреслив голова Наглядової ради банку.

За його словами, по-перше, слід максимізувати ринкову вартість банку та вигідно продати його надійному інвестору до 2022 року.

«Єдиний спосіб зміни власника банку — продаж його міжнародному інвестору з відмінною репутацією. По-друге, не менш важливо повернути гроші, виведені з банку колишніми власниками», — наголосив Акчакоча.

Як він зазначає, два роки банк виступає проти колишніх акціонерів в українських та міжнародних судах, вимагаючи відшкодування збитків, сума яких сягає мільярдів доларів США.

«Масштаби битви дійсно епічні. Нині нараховується понад 1000 судових проваджень в Україні та світі. Це довгий та складний процес, за яким пильно стежить міжнародна спільнота та громадянське суспільство в Україні», — написав топ-менеджер.

Схожі новини