Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Окружний адмінсуд Києва зупинив конкурс на посаду голови митниці: у Кабміні відреагували

  • 18.04.2019, 15:29
  • 517

Окружний адміністративний суд Києва зупинив конкурс на зайняття вакантної посади голови Державної митної служби.

Про це йдеться у повідомленні суду, повідомляє ТСН.

Рішення ухвалено 17 квітня за позовом народного депутата Андрія Антонищака. Також діє заборона Комісії з питань вищого корпусу державної служби вчиняти дії з проведення відповідного конкурсу на підставі зазначеного урядового розпорядження.

«Суд ухвалюючи рішення про задоволення заяви про забезпечення позову виходив з того, що невжиття таких заходів, очевидно, може призвести до того, що захист прав, свобод та інтересів заявника, на захист яких подається адміністративний позов, стане неможливим, або для їхнього відновлення необхідно буде докласти значних зусиль та витрат. Окрім цього, суд враховав те, що заявник посилався на норми закону, які на його думку, порушені при ухваленні та виконанні розпорядження Уряду «Про оголошення конкурсу на зайняття вакантної посади голови Державної митної служби», — йдеться у заяві.

На своїй сторінці у Facebook заступник міністра економічного розвитку та торгівлі і один із претендентів на посаду голови митниці Максим Нефьодов написав, що Уряд буде оскаржувати рішення суду.

«А за суттю позову не знаю коли буде розгляд. З усної критики автора позову депутата Андрія Антонищака я зрозумів, що на його думку, до конкурсу допустили когось, хто не має необхідних семи років керівного стажу. Дивлячись на шорт-ліст фіналістів важко повірити, що це може бути правдою», — зазначив чиновник.

Нагадаємо, в Кабміні відводять півроку на реорганізацію Державної фіскальної служби на дві окремі структури: митна та податкова служби. На посаду очільника митниці претендувало семеро осіб. 9 квітня відбувся перший етап конкурсу зі знання англійської мови після перевірки документів і рішення конкурсної комісії.

16 та 23 квітня на претендентів очікували тестові завдання на знання законодавства та ситуативні рішення, а також співбесіди із серією запитань та відповідей. Конкурс мав бути відкритим, а суддями виступатимуть «українські та іноземні експерти, бізнес-представники Світового банку, USAID, Європейскої бізнес-асоціації, Американської торговельної палати, Української ради бізнесу».

Схожі новини