Передплата 2024 «Добра кухня»

Може початися за годину: Муженко озвучив прогноз щодо повномасштабної війни з Росією

  • 18.04.2019, 12:34
  • 1 779

Війна на Донбасі з подачі Росії протягом однієї години може перетворитися на повномасштабний конвенційний конфлікт із залученням сухопутного, морського, авіаційного компонентів та Сил спеціальних операцій.

Про це начальник Генерального штабу — головнокомандувач Збройними Силами України генерал Віктор Муженко заявив у інтерв'ю «Фактам».

За його словами, апетити Росії зростають.

«Дислокація військ РФ (ударні з'єднання сформовані ними уздовж українського кордону, зокрема у Білорусі і в окупованому Криму) організована таким чином, що вони без особливої підготовки можуть починати активні бойові дії. За нашими розрахунками і за розрахунками НАТО, ці підрозділи на 70% готові до ведення боїв. Питання лише в тому, наскільки росіянам дозволить так діяти обстановка, яка складеться всередині нашої країни. Якщо тут виникне хаос, тоді настане найсприятливіший час, щоб такі дії почати», — сказав він.

Муженко попередив, що інтереси Російської Федерації набагато масштабніші, ніж захоплення Криму і частини Донбасу.

«Вони намагаються відновити територію колишнього Радянського Союзу, стати глобальним гравцем у геополітиці. І на шляху реалізації цих амбіцій у них стоїть Україна. Це перше. Друге. Росії необхідний промисловий оборонний потенціал України, щоб максимально наростити свої можливості», — пояснив головнокомандувач.

Схожі новини