Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Екс-президент Перу за кілька хвилин до арешту пустив собі кулю в голову

  • 17.04.2019, 19:40
  • 802

Екс-президент Перу Алан Гарсія намагався застрелитися перед арештом. Медикам його врятувати не вдалось — колишній лідер країни помер у лікарні.

Як повідомляє ТСН зі посиланням на ВВС, у лікарні столиці країни Лімі повідомили, що він переніс операції через «кульове поранення в голову».

Гарсію звинувачують в отриманні хабарів від бразильської будівельної компанії Odebrecht. Сам екс-президент звинувачення відкидає і називає це політичним переслідуванням. Офіцерів поліції відправили заарештувати його у зв'язку з цим корупційним скандалом.

Як зазначається, суд ухвалив взяти Гарсію під варту терміном на 10 днів. Коли співробітники прокуратури пред'явили ордер екс-президенту в його будинку, він наклав на себе руки.

Згодом телеканал TeleSUR повідомив, що Гарсія, який вистрілив собі в голову за кілька хвилин до арешту, помер в лікарні.

Міністр внутрішніх справ Перу Карлос Моран наголосив, що правоохоронні органи діяли в рамках законодавства під час затримання.

«Співробітники поліції, виконуючи рішення суду, діяли в рамках відповідних протоколів», — заявив глава відомства.

Згідно з рішенням суду до камери попереднього ув'язнення також мали помістити екс-міністра виробництва Перу Луїса Наву і віце-президента державної нафтової компанії Petroperu Мігеля Аталу. Їх підозрюють у причетності до одного корупційного скандалу.

Нагадаємо, у січні 2018-го іншого екс-президента Перу Альберто Фухіморі, засудженого на 25 років за злочини проти людяності і корупцію, помилували і відпустили додому. Екс-президент залишив медичний заклад, куди він був доправлений з ув'язнення через погіршення здоров'я, в інвалідному кріслі в супроводі свого сина депутата Кенхі Фухіморі.

Схожі новини