Передплата 2024 «Добра кухня»

То хто кому й що «накрутив»? Між співачками Іриною Федишин і Андріаною вибухнув скандал

Напередодні оголошення переможців музичної премії «Золота Жар-птиця» вибухнув скандал, пов’язаний з однією з номінанток, співачкою Іриною Федишин, яка претендувала на перемогу в категорії «Народний хіт». У соцмережах чоловік і продюсер Федишин Віталій Човник розповів: Ірину звинувачують, що вона «накрутила» голоси заради перемоги… Човник назвав це «нечистими ігрищами, замовником яких є встановлені нами особи».

Журналіст «ВЗ» вирішила розібратися: чи справді Віталій Човник просив невідомого айтішника втрутитися у систему організаторів конкурсу і за певну суму «підкрутити голоси», чи усю цю «комедію», як переконує пан Човник, затіяв продюсер співачки Андріани, — щоб підставити Ірину Федишин?

— Коли мені зателефонував той дизайнер, то сказав, що має на мене компромат, — розповів журналістові «ВЗ» Віталій Човник, чоловік і продюсер Ірини Федишин. — І запропонував відкупити «скріни» начебто моєї телефонної переписки про підкручення голосів. Я відповів, що це якийсь дитячий садок, - Написав заяву в поліцію. Уже встановлено особу, яка мені телефонувала. На жаль, ще не доведено, хто замовник.

— Чому ви вирішили, що Андріана та її продюсер Володимир Водвуд могли замовити щось подібне?

— Айтішник написав, що це замовлення одного з продюсерів артистки. А серед п’ятьох номінованих на цю категорію продюсерів мають лише Ірина Федишин та Андріана. В інших виконавиць, Олі Цибульської і Насті Каменських, продюсера немає. Це перший факт. Другий — в Андріани написаний такий пост: «Приємно почувати себе переможницею, коли у кишені є козирі». Я цей скрін також подаю. Іноді Андріана дозволяє собі заходити на нашу сторінку, де люди пишуть слова вдячності і ставлять лайки. То Андріана пише тим людям негарні коментарі. Ми також це висвітлили, що про нас ця людина говорить. Тому сумніву у мене нема. До речі, мені надіслали інформацію, що Андріану дискваліфіковано з конкурсу.

— Правда? То в номінації перемогла Ірина?

— Ми відмовилися від премії. Не хочемо брати участі, якщо є сумніви щодо нашої чесності. У нас є беззаперечні докази нашої непричетності до «накрутки голосів», які ми готові представити керівництву Телеканалу М2 (організатор конкурсу) та сайту «Обозреватель». Готові також захищати нашу честь у суді — у випадку, якщо сайт «Обозреватель» не спростує інформацію та не вибачиться перед Іриною Федишин та всіма нашими прихильниками.

Журналіст «ВЗ» вислухала й іншу сторону конфлікту — продюсера співачки Андріани Володимира Водвуда.

— Віталій Човник, який вчинив злочин, намагається свій гріх звалити на когось іншого. До мене, як до продюсера, а також до інших артистів, які беруть участь у номінації «Народний хіт», надійшла інформація про те, що цей хлопець-айтішник накручував голоси для Ірини Федишин. Хлопець поскидав скрін-шоти переписки, які ведуться з офіційної сторінки Ірини Федишин, в Інстаграм. Там розписано, скільки голосів хлопчина зробив, скільки ще має зробити, а замовлення у нього надійшло на 10 тисяч голосів. Він їм зробив близько трьох тисяч, але вони йому за це не заплатили. І тоді хлопець усю цю інформацію скинув і мені, і Олі Цибульській, і Потапу, і організаторам конкурсу — каналу М2 та сайту «Обозревальтель». Там провели внутрішнє розслідування, що тривало близько тижня, і проаналізували, що одного вечора в Ірини Федишин було 3 тисячі голосів, а на ранок стало 11 тисяч. Ірина Федишин хотіла не лише посісти високе місце у голосуванні і обійти мою чи якусь іншу співачку, а отримати перемогу у цій номінації… У Федишин йшла накрутка. На основі проведеного розслідування організаторами було прийняте рішення дискваліфікувати Ірину Федишин з номінації. Віталій Човник замість того, щоб попросити пробачення за те, що він накоїв, вигадав історію, що я когось наймав. Я того хлопця навіть номера телефону не маю. Коли хлопчина мені написав, що має компромат на одного з артистів, я йому відповів, щоб відчепився, бо моя артистка — чесна, голосів не накручує. І тоді ці скрін-шоти потрапили на канал-організатор конкурсу.

— Не маєте наміру подавати заяву до суду на Віталія Човника за те, що образив вас і співачку Андріану?

— Віталій насамперед опозорив себе і свою співачку. І поніс за це велику кару. В українському шоу-бізнесі це перший прецедент, коли артистку спочатку поставили, а потім виключили з номінації. Не секрет, що Андріана з Іриною не спілкуються близько 13 років. Коли Човника повністю викрили у цій махінації, звісно, він мав якось відреагувати, а саме, що замовила усе це Андріана. Про це я написав у соцмережах. Якщо треба, можу піти на детектор брехні.