Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

ДБР розслідує, чи брав Ситник хабар від Крючкова

  • 17.04.2019, 18:38
  • 516

Державне бюро розслідувань здійснює досудове розслідування за фактом отримання хабара у 500 тисяч доларів директором Національного антикорупційного бюро України Артемом Ситником.

Про це повідомила речник генпрокурора Лариса Сарган, пише «Укрінформ».

«Державним бюро розслідувань здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні від 16.04.2019 за фактом одержання директором Національного антикорупційного бюро України Ситником А. С. неправомірної вигоди в особливо великому розмірі від Дмитра Крючкова та інших невстановлених осіб, з використанням наданої влади чи службового становища, в інтересах того, хто надає неправомірну вигоду, чи в інтересах третьої особи, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 368 КК України», — написала вона.

Сарган також уточнила, що процесуальне керівництво у кримінальних провадженнях здійснюється Генеральною прокуратурою України, і на даний час проводяться першочергові слідчі та процесуальні дії.

Крім того, за її словами, ДБР здійснює розслідування у кримінальному провадженні за фактом «надання» екс-депутатом, головою правління ПрАТ «ХК «Енергомережа» Крючковим та іншими невстановленими особами неправомірної вигоди директору НАБУ.

Раніше у ЗМІ опублікували заяву Крючкова про те, що директор НАБУ Ситник отримав 500 тисяч доларів хабара від «Енергомережі» за сприяння у розслідуванні.

Екс-депутата, голову правління ПрАТ «ХК «Енергомережа» Крючкова, підозрюваного у завданні збитків державі на суму понад 346 млн грн Крючкова затримали в Німеччині 14 квітня 2018 року, а пізніше випустили під заставу. Екстрадували його з Німеччини в Україну 15 квітня.

Крючков проходить фігурантом у справі про виведення коштів з компанії «Запоріжжяобленерго», в якій понад 60% акцій належать державі. За версією слідства, Крючков є організатором схеми, за якою ВАТ «Запоріжжяобленерго» та ДП «Енергоринок» завдали збитків на загальну суму понад 346 млн грн.

Крючков обирався народним депутатом Верховної Ради п'ятого скликання від Блоку Юлії Тимошенко, був членом Комітету з питань паливно-енергетичного комплексу, ядерної політики та ядерної безпеки.

Схожі новини