Передплата 2024 «Добрий господар»

У Дніпрі з комунального підприємства незаконно звільнили ветерана АТО

  • 17.04.2019, 17:06
  • 492

Козак і «айдарівець» Юрій Єгоров судиться за відновлення на роботі у комунальному підприємстві «Січ» Дніпропетровської обласної ради. Чоловік працював на посаді інструктора охорони, а коли він, будучи інвалідом, планово ліг у лікарню, його звільнили з роботи і навіть не повернули трудову книжку. Офіційною причиною звільнення є скорочення працівників на КП «Січ».

Юрій Єгоров є постраждалим учасником Революції Гідності, інвалідом третьої групи, суддею у козацькій організації «Кодацька паланка Війська Запорозького низового» та пенсіонером. Невдовзі після Майдану чоловік відправився на передову, повідомляє телеканал I-UA.tv.

— Я був на фронті у самі гарячі дні війни: з 2014 по 2015 рік. Пройшов Старобільск, Щастя та Трьохізбінку. Після фронту займався волонтерською діяльністю: їздив до «Правого сектору» під ДАП, а також в Опитне та Селідове. У 2015 я та інші добровольці заснували комунальне підприємство «Січ». Воно займається реабілітацією бійців після їх повернення з війни. Ще одним напрямком діяльності КП є патріотичне виховання молоді. Але, обласна влада, мабуть, не хотіла, щоб у «Січі» працювали патріоти і, фактично, здійснила рейдерське захоплення підприємства. Я, напевно, був останній, хто залишався у «Січі», серед її засновників. Але у травні 2018 року мене звільнили, — розповів Юрій Єгоров.

За два місяці до дати звільнення «айдарівця» попереджали про скорочення працівників. А колишній керівник К П Анатолій Родіонов обіцяв його перевести на іншу посаду. Тим не менш, коли він потрапив до лікарні, щоб підтвердити інвалідність, його позбавили роюоти. Але оскільки Юрій Єгоров є особою, на яку поширюється дія Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту», за ним залишалася перевага для подальшого працевлаштування на комунальному підприємстві «Січ». Чоловік має дві вищих освіти і на КП були посади, які повністю відповідали рівню його кваліфікації. Зокрема: директор, заступник директора, начальник відділу військово-патріотичного виховання молоді і т.д.

Саме тому, Юрій Єгоров у пошуках правди звернувся до Центрального районного суду Дніпра. Відповідачем було КП «Січ» Дніпропетровської обласної ради, а третьою особою — голова облради Гліб Пригунов. Справу розглядав суддя Сергій Козак. Юрій Єгоров просив суд визнати звільнення з роботи незаконним, скасувати наказ про звільнення, поновити його на займаній посаді, а також стягнути з КП заробітну плати за час вимушеного прогулу та моральну шкоду.

Утім, 13 квітня суддя Сергій Козак вирішив Юрієві Єгорову повністю відмовити. Крім того, працівники комунального підприємства «Січ» під час розгляду справи поводилися дуже зухвало.

— Вони закидали мені, що я знаходився на лікарняному. Але я — інвалід третьої групи. І мені потрібно лягати до лікарні для підтвердження інвалідності. Мене ледь не звинувачували у тому, що я пішов на війну, не маючи здоров’я, — зазначив Юрій Єгоров.

Але не зважаючи не негативне рішення у Центральному районному суді, чоловік не збирається складати руки і подаватиие на апеляцію. i-ua.tv буде і далі слідкувати за розглядом справи.

Схожі новини