Передплата 2024 «Добрий господар»

«Коли батько став мистецтвознавцем, більше не малював. На жаль». У Львові вперше представили картини Возницького

«Борис Возницький — ангел-охоронець української культури» — так називається виставка, на якій вперше представлено його картини

У галереї «Мистецький простір», що на львівському ринку «Південний», відкрили виставку «Борис Возницький — ангел-охоронець української культури». На виставці вперше представлено його живописні твори. Багато хто й не здогадувався, що легендарний музейник та багаторічний директор Галереї мистецтв прекрасно малював.

Виставку приурочили до дня народження батька і хранителя кількасотлітньої спадщини України. 16 квітня Борису Возницькому мало би виповнитися 93 роки.

— Попри те, що Борис Возницький закінчив наше училище прикладного мистецтва як живописець з червоним дипломом, малював мало, — розповіла журналістові «ВЗ» донька Бориса Григоровича пані Лариса. — Бо вирішив, що буде не художником, а істориком мистецтва. Після загибелі батька (Борис Возницький загинув 23 травня 2012 року. — Г.Я.) це вже шоста така виставка. Усі особисті речі батька у мене вдома, і я щоразу намагаюся показати людям щось нове. Цього разу хотіла, щоб люди побачили його ескізи, яких досі ніхто не бачив. Найбільше хотіла, щоб всі побачили портрет матері. А також мій єдиний портрет, який батько зробив, коли я була маленькою. Коли батько став мистецтвознавцем, більше не малював. На жаль.

Окрім полотен, які намалював Борис Возницький, на виставці представлено роботи художників Євгена Безніска, Володимира Слєпченка та Любомира Медведя, а також фотографії з важливих подій, у яких брав участь легендарний Борис Григорович.

Фото автора

Схожі новини