Передплата 2024 «Добра кухня»

Перемога України в міжнародному суді: Росія відмовилася виконувати рішення

  • 16.04.2019, 19:35
  • 551

Росія не визнає законність рішення Міжнародного арбітражного суду, який зобов’язав її виплатити «Укрнафті» компенсацію за експропріацію майна компанії в анексованому Криму в розмірі майже 44,46 млн доларів.

Про це повідомляє Сегодня.ua за посиланням на прес-службу Міністерства юстиції РФ.

«Російська Федерація не брала участь у розгляді зазначеного позову. Вона не визнає законність винесеного рішення, в першу чергу через відсутність у арбітражу юрисдикції на розгляд даного позову», — зазначили у відомстві.
У Мін'юсті РФ додали, що Москва планує оскаржувати рішення суду і використовувати «всі доступні механізми правового захисту, передбачені міжнародним правом і законодавством Швейцарії».

Нагадаємо, в жовтні 2014 року «Укрнафта» повідомила Росію про порушення прав компанії, однак та проігнорувала повідомлення про наявність суперечки. У січні 2015 року, а компанія передала спір на розгляд до арбітражного суду відповідно до арбітражного регламенту Комісії Організації Об'єднаних Націй з прав міжнародної торгівлі.

16 квітня 2019 року прес-служба «Укрнафти» повідомила, що 12 квітня Міжнародний арбітражний судпостановив стягнути з Росії на користь «Укрнафти» майже 44,46 млн доларів компенсації за втрачене кримське майно, а також понад 3,5 млн доларів арбітражних витрат. У компанії уточнили, що мова йде про права власності на 16 автозаправних станцій і ряд адміністративних приміщень на території півострова.

Схожі новини