Передплата 2024 ВЗ

Українських моряків звільнятимуть через Міжнародний трибунал

  • 16.04.2019, 18:46
  • 615

Україна звернулася до Міжнародного трибуналу щодо Росії для звільнення українських моряків і суден, захоплених у результаті агресії РФ у Керченській протоці.

Про це у Facebook повідомив президент Петро Порошенко.

«Сьогодні за моїм дорученням МЗС додатково звертається до Міжнародного трибуналу з морського права із запитом для вжиття примусових заходів до російської сторони для звільнення українських моряків.

Розраховуємо, що вже за лічені тижні Трибунал зобов'яже Росію звільнити наших моряків та українські кораблі, а її дії буде визнано неправомірними. Саме такі рішення наближають звільнення, а також робить невідворотним притягнення Росії до міжнародної правової відповідальності.

У Росії все ще є шанс звільнити наших моряків і кораблі, не чекаючи формального визнання вчиненого Кремлем міжнародного злочину", — заявив президент.
25 листопада торік російські прикордонники напали на кораблі у нейтральних водах Чорного моря після спроби українців пройти Керченську протоку. Захопили судна «Бердянськ», «Нікополь», «Яни Капу» та взяли у полон 24 моряків.

Їх доставили до московського слідчого ізолятору «Лефортово

Схожі новини