Передплата 2024 «Добрий господар»

У США вручили Пулітцерівські премії 2019 року

  • 16.04.2019, 17:56
  • 700

Співачка Арета Франклін, розслідування про Трампа і Гандер — цьогорічні номінанти Пулітцерівські премії.

Комітет Пулітцерівської премії оголосив переможців 2019 року. Нагороди присуджували у 22 номінаціях у сфері журналістики, літератури, театру, музики. Окремо також присуджували «Спеціальну нагороду»
Про це повідомляє УНІАН.

До журналістики увійшло 14 підкатегорій. За матеріали про президента США Дональда Трампа нагороди отримали одразу дві газети. The New York Times за 18-місячне розслідування податкових порушень у бізнесі Трампа (у номінації «Пояснювальна журналістика») та The Wall Street Journal за матеріал про виплати жінкам, які мали мовчати про зв'язок з Трампом.

Газета The New York Times стверджує, що нинішній президент США в 1990-і роки був замішаний у сумнівних операціях, а в деяких випадках — у відверто шахрайських. У жовтні минулого року податкова інспекція штату Нью-Йорк підтвердила, що веде розслідування за матеріалами газети.

У номінації «Міжнародний репортаж» обрали двох переможців — Associated Press за серію матеріалів про війну в Ємені та Reuters за серію фото про конфлікт з етнічною групою рохінджа у М'янмі.

Перемогу в номінації «Швидкі новини» отримало видання Pittsburgh Post-Gazette, яке висвітлювало стрілянину в мечетях новозеландського Крайстчерча.

Премії в галузі літератури отримали Річард Пауерс за роман «Верхній ярус», історик Девід Блайт за біографічний твір «Фредерік Дуглас: Пророк свободи», поет Форрест Гандер за збірку віршів «Бути з».

«Спеціальні нагороди» присудили померлій співачці Ареті Франклін (за внесок в американську культуру) та мерілендській газеті The Capital Gazette, яка не зупинила роботу після нападу на редакцію озброєного чоловіка.
П'ятеро журналістів газети загинули в результаті нападу озброєного чоловіка на редакцію в червні минулого року. Попри трагедію, на наступний день після атаки редакція вийшла на роботу. Першу смугу п'ятничного номера редакція присвятила загиблим колегам. Газеті була присуджена премія в сто тисяч доларів.

Престижний приз за громадську роботу дістався South Florida Sun Sentinel за висвітлення наслідків стрілянини в школі імені Марджері Стоунмен Дуглас у Флориді. Газета випустила серію матеріалів про те, що влада була погано підготовлена до трагедії. З повним переліком переможців можна ознайомитися на сайті премії.

Пулітцерівська премія вручається щорічно з 1917 року, на даний момент у 21 категорії — за досягнення в галузі журналістики (14 категорій), а також літератури, драматургії, історії і музики (сім категорій).

Схожі новини