Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Корпуси ЛАЗУ розбирали, щоб не впали нікому на голову

Головний корпус колишнього Львівського автобусного заводу — ніби після бомбардування. Із корпусів зняли дах та верхню частину будівлі. Завод розбирають?

На останній сесії Львівської міськради голова фракції ВО «Свобода» Маркіян Лопачак оголосив запит: відбувається демонтаж будівлі головного корпусу. Хто, навіщо і на яких підставах це робить? І це при тому, що міськрада своїми ухвалами зарезервувала увесь комплекс ділянок колишнього автобусного заводу для потреб міста. Усі об’єкти нерухомості на цих ділянках підлягають інвентаризації.

На сесії міський голова Андрій Садовий дав доручення чиновникам розібратися. А також зазначив, щоб ніхто не мав жодних ілюзій щодо будівництва там житла. На цій території мають бути ІТ-хаби, виробничі площі, офісні комплекси, виставкові площі. (Поруч із головним корпусом, на місці, де колись був завод гідромеханічних передач, який був у складі ЛАЗу, вже стоїть житловий квартал. Оскільки завод є у приватній власності громадянина Р Ф Ігоря Чуркіна, є побоювання, що ці території хочуть розпродати).

Спеціалісти Інспекції Держархбудконтролю у місті Львові виїхали на об’єкт, аби з’ясувати, що там відбувається. Як розповів «ВЗ» начальник юридичного відділу Інспекції ДАБК у місті Львові Святослав Кіндратів, під час перевірки було встановлено, що будівельних робіт там не проводиться. Через незадовільний стан, який загрожував обвалом, власник приміщення виконав частковий демонтаж будівлі — для забезпечення безпеки людей, які проходять повз будівлю по вулиці Стрийській, і людей, які є на внутрішній території ЛАЗу. На такі роботи дозвільні документи не потрібні.

Схожі новини